KIYMETLİ ZİYARETÇİLER UÇAN BLOGLARINA HOŞ GELDİNİZ

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Umre Kayıt



UMRE KAYIT


Umre; Hac'dan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadettir. Suudi Arabistan Krallığı Hac Bakanlığı'nca her yıl Hac mevsiminden bir müddet sonra Umre takvimi ilan edilmektedir. Genelde anılan ülke dışından Umre yapmak üzere gelmek isteyenlere ancak belirlenen tarihler içinde vize verilmektedir. Diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de kontenjan darlığı nedeniyle ikinci kez Hacca gidilemediğinden, Umre talebi, her geçen yıl artmaktadır.
Hazırlıkların ana hatlarıyla belirlenmesi ve önceden gerekli planlamanın yapılabilmesi için umre kayıtları; "Bahar Dönemi, Yaz Dönemi ve Ramazan Dönemi" olmak üzere üç zaman dilimine ayrılmıştır.
Kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla il, ilce müftülüklerine veya cami görevlilerine başvurarak gerekli bilgileri alacaklardır. Ancak, pasaport ve vize işlemlerinin zamanında tamamlanıp tercih edilen turlarla gidilebilmesi için en az 20-25 gün önce ilgili Müftülüğe il veya ilçe müftülüğlerimizden veya internet adresimizden (http://hac.diyanet.gov.tr/) kayıt yaptırılması gerekmektedir. Bu mümkün değilse,   acele etmeden bir sonraki tura başvurulabilir.   Ancak, uçak ve kalacak evlerin planlanabilmesi için ihtiyaç duyulan bilgiler,   müftülükler aracılığı ile Başkanlığımıza zamanında ulaştırılmalıdır. Müracaatlar bir önceki tur için yetişemeyenler, daha sonraki turlardan, talepleri halinde biriyle gönderileceklerdir.
 Umre vizesi alınabilmesi için, pasaport bilgilerinin Suudi Arabistan`a gönderilmesi ve oradan bir onay numarasının alınması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı, hareket tarihine 20 gün kalana kadar kayıt işlemlerinin bitirilmesi gerekmektedir.
45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı,
45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derece akrabası olmayanların ise müftülükten temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname gerekmektedir,(Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden / Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir.)

Yabancı Pasaportu olup (T.C. vatandaşı olmayan) umreye gitmek isteyenlerin de Türkiye`de oturumu olması gerekmektedir.

Kayıt Olabilmek İçin Lütfen Tıklayınız...

Umre Kayıt Belgeleri


01
Form dilekçe ( İl /ilçe Müftülüğü Umre bürosundan alınarak 2 nüsha halinde düzenlenecek ve bir nüshası müracaatçıda kalacaktır. )
02
Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport.
03
Nüfus Cüzdanının arkalı önlü fotokopisi (T.C. Kimlik No'lu)
04
4x6 ebadında beyaz fon üzerine çekilmiş 2 adet fotoğraf.
(Fotoğrafların arkasına: adı soyadı, ili ve T.C. Kimlik No'su yazılacak)
05
Umre ücretinin ilgili bankaya yatırıldığına dair dekont
06
Aşı kartı (Menenjit ACW 135Y)
07
45 yaşından küçük olup, eşleriyle birlikte gidecek bayanlardan evlenme cüzdan fotokopisi.
08
45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden 1. derece erkek akrabası ile gidecek olanlardan; akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı) ile Müftülükten temin edilecek, noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname belgesi,* (Bu belge Suudi Arabistan Büyükelçiliğinde) konsolosluğunda vize olmak için geçerlidir.



UMRE MÜRACAAT VE KAYIT FORMU

MUVAFAKATNAME ve TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ İÇİN
TIKLAYIN
UÇAN Blogları

Dikkat!
Görüntü ve Bilgiler Alıntıdır Telif Hakkı İle Korunuyor Olabilirler.

Hiç yorum yok: